≡ Menu

Базисни показатели за качество на PVC дограма

Смяната на дограма е много важна стъпка от ремонта на жилището ви, затова трябва да се запознаете с това какво предлагат фирмите, извършващи тези услуги. Разнообразието от продукти при тях е много голямо, затова трябва да решите точно какво искате и какво ще е подходящо за вашия дом.

На първо място е нужно да се обърне повече внимание на основния материал. Според тази качествена характеристика се прави и основното разделение на видовете и. Основните материали за производство са алуминий, PVC и дърво. Направената от дърво е най-скъпа и ако предпочитате такава и разполагате с нужните средства, не се колебайте да си поръчате, защото все пак не се налага да я подменяте често. Ако не разполагате с достатъчно пари, обаче трябва да се спрете на другите два вида, които също се много качествени и са предпочитани, защото са по-евтини. Основния цвят е бял, но за PVC дограма можете да избирате и различни цветове.

Вторият показател е броят камери. Голямото им количество е характерно за PVC дограма – там се срещат и шесткамерни. Броят камери оказва влияние върху шумоизолацията и топлопроводимостта, той е свързан и с топлоизолацията, колкото те са повече, толкова тя е по-добра.

Трети е стъклопакетът. Той се отразява на изолацията, но и на светопропускливостта, което го прави изключително важен за комфорта на жилището. Може да бъде от едно до трислоен. Стъклата се правят от различен материал и по различен дизайн. Много използвано напоследък е К стъклото, което увеличава значително топлоизолацията. Разстоянието между отделните пластове стъкло обикновено е запълнено с въздух, но в някои по-скъпи модели се вкарва аргон, който повишава изолацията.

Не по-малко важен е обковът. Дръжките и механизмите определят коефициента й на издръжливост, тъй като те поемат най-голямото натоварване. Наред с избора на качествена pvc дограма, трябва да се помисли и за монтажа, защото от него също зависи здравината и по-продължителната и експлоатация. Затова се доверете на фирмата, изпълнител на вашата поръчка, която ще ви даде и необходимата гаранция.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!