≡ Menu

Какво трябва да знаем за pvc дограмата

Често фирми и майстори рекламират своята дограма с аргумента, че е най-евтината на пазара. Запознатият потребител веднага трябва да бъде наясно, че това означава ”pvc дограма с много ниско качество”. Качествените стъклопакети не могат да бъдат евтини! Цената се формира от много компоненти и е приблизително еднаква за всички сериозни производители. Купувайки изключително евтина дограма, рискувате да създадете проблеми в дома си, свързани с влага, мухъл и лош топлообмен.

Свръх надценената pvc дограма също не е добър избор. Някои производители увеличават цената, твърдейки, че в камерите на стъклопакета има аргон, вместо обикновен въздух. Може и да е така, но това няма особено значение, защото налягането е фактор, а не видът газ, който е вкаран в камерите. Твърдението за аргона е и трудно доказуемо, така че винаги съществува възможност да платите за нещо, което не е вярно и ви носи само възможност да се хвалите пред приятели, но не и реални ползи.

Преди да купите пвц дограмата, проверете добре качеството й. На око няма начин да се определи дали една pvc дограма е качествена или не. Затова проверете маркировката. Обикновено тя е на самия профил. Там трябва да има печат на производителя и няколко цифри – номер на машината, на която е произведена pvc дограмата и датата на производството. Поискайте дистрибутора да ви покаже наличните сертификати, които ще ви гарантират качеството на стъклопакета.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!