≡ Menu

Гранит и гранитогрес

beta-whiteГранитът е един от най-здравите и най-твърдите видове естествен камък. Поради високите си механични свойства и отлични показатели, изделията от гранит се използват широко.

Съществуват много разновидности на гранита. Изборът нa определен вид от този камък изцяло зависи от поставените архитектурни задачи, тъй като цветът и текстурата имат съществено въздействие върху визуалното възприятие. Повърхността на гранитните изделия могат да се полират до огледален блясък, да е леко грапава или нарязана. Избор на текстура зависи изцяло от целта на продукта. Например полираният материал е по-подходящ за не много големи елементи – рамки, пръти, портали и цокли, докато грубата текстура е много подходяща за големи повърхности.

Гранитът, като средство на декорация и като строителен материал, като цяло притежава много положителни качества. На първо място този материал се отличава с издръжливост. Доказателство за това е фактът, че хиляди сгради по целия свят са изградени с използването на продукта и не променят външния си вид в продължение на векове. Друга негова характеристика е естествената му красота. Не е толкова лесно да се намери друг такъв материал, в който така хармонично да се съчетаят строгост, величие и изящество.

Днес гранитът се е превърнал в символ на богатството, просперитета и сигурността. Броят на домовете, чиито стени са облицовани с гранит, всяка година се увеличава и това е напълно разбираемо, защото облицовката от гранит остава и служи много дълго време. Но ако сте започнали да мислите, че става въпрос за един идеален материал, не се лъжете – той все пак не е съвършен. Основният недостатък на гранита е теглото му. Естественият гранит е един от най-тежките материали.

Ето защо за стените и пода, както и за вътрешна и външна декорация е много добре да използвате гранитогрес. Гранотогресът е уникален материал, който може да придаде всеки интериор неповторима изтънченост. Гранитните плочки имат много предимства. На първо място те са с много висока износоустойчивост, издръжливост и надеждност. На второ място те са много атрактивни, доколкото се отнася до декорацията.

Много предпочитани са гранитните плотове, които освен че изпълняват преките си функции, могат да служат и като идеалното допълнение почти към всеки интериор. Високата здравина и издръжливост правят възможно използването му във всяко помещение – кухня, баня или хол. Гранитните плотове лесно се вписват в интериора. Но освен това те се отличават с абсолютна водоустойчивост, не се влияят от резките промени в температурата и не се повреждат при случайни удари. Гранитните плотове придават на помещението лукс и елегантност.

error: Content is protected !!